آشپزی مدرن. آموزش تهیه ماهی با سس تمرهندی

آشپزی مدرن. ماهی با سس تمرهندی

ماهی با سس تمرهندی. نوروز.jpg

مواد لازم

تمرهندی ۳۰۰ گرم

سویاسس ۱ قاشق سوپ خوری

زنجبیل تازه (نگینی خردشده) ۱ قاشق سوپ خوری

ماهی سفید درسته ۱ عدد

نمک و فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم

پیازچه (خردشده) ۳ ساقه

گشنیز تازه (خردشده) ۵۰ گرم

لیموترش (حلقه ای خردشده) ۵ عدد

طرز تهیه

۱٫ تمرهندی را در یک پیمانه آب خیس کنید، سپس در صافی بریزید و با فشار پشتِ قاشق، هسته و پوسته را جدا و عصاره آن را از صافی رد کنید. سویاسس و زنجبیل را به عصاره تمرهندی افزوده و مخلوط کنید؛
۲٫ سطح خارجی و داخل شکم ماهی را با نمک و فلفل مزه دار کنید، سپس روی پوست هر دو طرف ماهی، چند شیار افقی با چاقو ایجاد کرده و سطح خارجی، داخل شیارها و شکم ماهی را به نیمی از مخلوط تمرهندی آغشته کنید و ماهی را در ظرفی قرار دهید؛
۳٫ پیازچه، گشنیز و دو عدد از حلقه های لیموترش را داخل شکم ماهی قرار دهید، سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود؛
۴٫ پس از این مدت، ماهی را از یخچال بیرون آورده در سینی فر قرار دهید و با فویل آلومینیومی آن را بپوشانید، سپس به مدت ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فر گرم شده قرار دهید تا بپزد؛
۵٫ پس از پخت، ماهی را از فر خارج کرده و فویل آلومینیومی را از آن جدا کنید. بقیه عصاره تمرهندی را روی ماهی ریخته و بقیه حلقه های لیموترش را داخل شیارهای روی ماهی قرار داده و مجدداً آن را به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید و گریل را روشن کنید تا سطح ماهی، برشته شود. پس از این مدت، آن را در ظرف موردنظر سرو کنید.

نکته

از آنجاکه این غذا، حاوی سویاسس است و سویاسس مزه شوری دارد، بهتر است کمتر از حد معمول، نمک به ماهی اضافه کنید./ساناز سانیا

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *