آشپزی مدرن . آموزش تهیه کبسه ماهیچه لبنان

آشپزی مدرن / کبسه ماهیچه لبنان

لبنان، یکی از زیباترین کشورهای عرب و مسلمان است که ماه رمضان در آن، با آیین و سنتهای خاصی همراه است. مردم لبنان به میهمان نوازی و پذیرایی با غذاهای رنگارنگ و شیرینی های گوناگون مشهورند، چه برسد به میهمانی های افطاری در ماه رمضان که هرچه باشکوه تر برگزار شده و سفره ها رنگین تر از همیشه هستند. ازجمله این غذاهای لذیذ، کبسه ماهیچه است که لبنانی ها علاقه وافری به آن دارند.

کبسه ماهیچه.jpg

مواد لازم

پیاز بزرگ (نگینی خردشده) ۱ عدد

کره ۱۵۰ گرم

روغن مایع به مقدار لازم

سیر (کوبیده شده) ۴ حبه

ماهیچه گوسفند (با استخوان) ۱ کیلوگرم

تره فرنگی (نگینی خردشده) ۳۰ گرم

فلفل قرمز تند (نگینی خردشده) ۱ عدد

هل سبز ۸ عدد

چوب دارچین ۱ تکه

زردچوبه (پودرشده) ۲/۱ قاشق چایخوری

فلفل سیاه (پودرشده) ۱ قاشق چایخوری

استاک گوشت ۲ لیتر

برگ بو ۲ عدد

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپخوری

برنج باسماتی ۳ پیمانه

آب پرتقال ۲۵۰ میلیلیتر

پوست پرتقال (رنده شده) ۱ قاشق چایخوری

زعفران ۲ قاشق سوپخوری

نمک به مقدار لازم

دانه صنوبر (تُست شده*) ۳۰ گرم

بادام هندی (تُست شده*) ۳۰ گرم

بادام زمینی (تُست شده*) ۳۰ گرم

گشنیز (پاک و خردشده) مقداری برای تزیین

* برای تُست کردن مغزها، ابتدا فر را روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم و گرم کنید، سپس مغزها را درون سینی فر بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه، داخل فر قرار دهید تا برشته شود.

طرز تهیه

روش تهیه:
۱٫ پیاز را در تابه ای حاوی ۱۰۰ گرم کره و روغن داغ، تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس سیر را به آن بیفزایید و مجدداً تفت دهید تا طلایی رنگ شود؛
۲٫ ماهیچه را به همراه تره فرنگی و فلفل قرمز تند به قابلمه افزوده و تفت دهید، سپس هل سبز، چوب دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه را به آن بیفزایید و تفت دهید؛
۳٫ استاک گوشت و برگ بو را به قابلمه اضافه کرده، حرارت را زیاد کنید تا جوش آید. زمانیکه جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درِ قابلمه را بگذارید تا ماهیچه به مدت سه ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد. پس از پخت، هل سبز، چوب دارچین و برگ بو را از قابلمه خارج کنید؛
۴٫ رب گوجه فرنگی را در تابه ای حاوی روغن داغ، تفت دهید تا خوش رنگ شود؛
۵٫ برنج خیس و آبکش شده را به همراه آب پرتقال، رنده پوست پرتقال، رب گوجه فرنگی تفت داده شده، زعفران و نمک در قابلمه ای ریخته و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آبِ برنج کاملاً کشیده شود، سپس حرارت را ملایم کنید و درِ قابلمه را بگذارید تا بخار برنج بلند شود؛
۶٫ بقیه کره را با سه قاشق سوپ‏خوری روغن مایع، روی حرارت ملایم، داغ کنید. زمانی‏که بخار برنج بلند شد، آن را روی برنج ریخته، درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد. پس از پخت، کبسه را در ظرف موردنظر کشیده، ماهیچه را روی آن قرار داده و با دانه صنوبر، بادام هندی، بادام زمینی و گشنیز، تزیین و سرو کنید.

جایگزین

در صورت تمایل، میتوانید به جای ماهیچه از مرغ خردشده استفاده کنید.
در صورت عدم دسترسی به استاک گوشت، میتوانید از همان مقدار آب به همراه یک عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید./ساناز سانیا

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *