بررسی مشکلات پسماندهای روستاهای گچساران(+تصاویر)

بر اساس آمارهای رسمی سرانه تولید روزانه پسماند در جهان ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم در حالیکه این آمار در کشور ما ۷۰۰ گرم و در بعضی از مناطق خیلی …

بخشدار مرکزی گچساران در نشست  بررسی راهکارها و پیشنهادات جهت جمع آوری، حمل و دفن پسماندها روستایی، که با حضور کارشناسان مرکز بهداشت و درمان و دهیاران شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد، اظهار داشت: مدیریت اصولی و بهداشتی پسماندهای غذایی صنعتی و کشاورزی روستایی به دلایل فراوان زیست محیطی اجتماعی و اقتصادی از اهمیت ویژه ای به لحاظ برنامه های توسعه ای برخوردار است.

فرج الله استلاحی با بیان اینکه میزان تولید پسماند در روستاها و شهرها به عواملی نظیر: شیوه زندگی مردم و نوع فعالیت آنها ارتباط دارد و کاهش سطح تولید پسماند به تغییر در نوع زندگی فرهنگ و آموزش شهروندی بستگی دارد ، افزود: پسماندهایی از قبیل مواد پلاستیکی شیمیایی و بیمارستانی و زباله های صنعتی در شمار زباله های مضر برای چرخه محیط زیست شهری و روستایی بشمار می رود.

وی با اشاره به اینکه بر اساس آمارهای رسمی سرانه تولید روزانه پسماند در جهان ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم در حالیکه این آمار در کشور ما ۷۰۰ گرم و در بعضی از مناطق خیلی بیشتر از این مقدار می باشد، تصریح کرد: برای اصلاح این رویه انجام اقداماتی از قبیل: آموزش شهروندی اجرای طرح های تفکیک در مبدا، اقتصادی نمودن جمع آوری و مدیریت پسماندهای روستایی و شهری، تاسیس کارخانه کمپوست صورت بگیرد.

بخشدار مرکزی گچساران در ادامه به راهکار ها و پیشنهادات پرداخت و عنوان کرد: ۱- فرهنگ سازی از طریق برنامه های آموزشی و کمک آموزشی در مدارس، اماکن عمومی در قالب تهیه جزوات، بروشور واطلاع رسانی از طریق رسانه ها و….به منظور اصلاح الگوی تولید پسماند ۲- اجرای طرح تفکیک از مبدا پسماند توسط شرکت های توانمند و با سابقه و جلب مشارکت مردم از طریق طرح های تشویقی همچون تعویض زباله تفکیک شده با محصولات بهداشتی و غیره …. ۳- نظارت دقیق بر جمع آوری حمل و دفن اصولی و بهداشتی پسماند ۴- فرهنگ سازی از طریق ارسال قبوض ۵- توجه به کاهش هزینه های جمع آوری پسماند

استلاحی در پایان به دهیاران تاکید کرد: لایروبی و تمیزکاری معابر، درختکاری در سطح و ورودی های روستا ها با توجه به فرا رسیدن سال نو در دستور کار قرار بگیرد.

 

 


منبع : کبنانیوز

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *